Csabacsűd

Csabacsűdi negyedikesek utazhatnak a Mini Magyarországgal Mikulásfalvára
2014. december 08. hétfő, 13:40

A csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola 4. osztálya nyerte a szarvasi Mini Magyarország makettpark osztályfotó pályázatát. Az ország egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország jóvoltából az győztes osztály december 12-én egy egész napos osztálykiránduláson meglátogathatja a Mikulást a Fejér megyei Mikulásfalván. A Mini Magyarországgal Mikulásfalvára versenyre hívott települések (Szarvas, Békésszentandrás, Csabacsűd) csaknem minden általános iskolájából érkezett pályázat.

A Mini Magyarországgal Mikulásfalvára címmel meghirdetett pályázatra a szarvasi interaktív makettparkban készült osztályképekkel nevezhettek Szarvas, Békésszentandrás, Csabacsűd általános iskoláinak alsó tagozatos osztályai. A beküldött pályázatok közül a szarvasi Mikulás sorsolta ki a nyertes osztályt Szarvas Fő terén. A győztes osztály nyereménye egy osztálykirándulás a nagykarácsonyi Mikulásfalvára. A szarvasi Mikulás a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola 4. osztályát húzta ki nyertesként: a győztes osztály nyereménye egy osztálykirándulás – utazással és belépőjegyekkel – december 12-én a nagykarácsonyi Mikulásfalvára, ahol a gyerekek magyarországi otthonában találkozhatnak a Mikulással a Mini Magyarország jóvoltából.

Az ország egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország makettpark köszöni mindazoknak a tanároknak és diákoknak a nevezést, akik indultak a versenyen. Az év minden napján nyitva tartó makettpark a félév utolsó heteiben és a következő félévben is lehetőséget biztosít minden környékbeli osztálynak kihelyezett történelem, földrajz, magyar, ének vagy éppen művészettörténet órák megtartására, amelyek a tanároknak és diákoknak egyaránt különleges élményt kínálnak.

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk. Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

www.minimagyarorszag.hu
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas
www.youtube.com/makettparkszarvas

 

Keresés

ELÉRHETŐSÉGEK
Cím:
5551 Csabacsűd, Szabadság u. 41.
Telefon: (66) 219-600
Fax: (66) 219-565
E-mail:
onkormanyzat@csabacsud.hu

ÜGYFÉLFOGADÁS

Hétfő 8:00-12:00 -
Kedd 8:00-12:00 -
Szerda 8:00-12:00 12:30-16:00
Csütörtök 8:00-12:00 -
Péntek 8:00-12:00 -


Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa40
mod_vvisit_counterTegnap533
mod_vvisit_counterA héten573
mod_vvisit_counterMúlt héten2120
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6813
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14478
mod_vvisit_counterÖsszesen3213865